Toegankelijkheid

Skip to main content

Over ons

Jury

De jury bestaat uit personen die een functie hebben of betrokken zijn bij de sportsector. 

De jury van de Duivense Sportverkiezing bestaat uit minimaal 3 personen en maximaal 5 personen.

Op dit moment zijn wij bezig de jury voor 2022 samen te stellen.

De jury beoordeelt de prestatie op een aantal criteria:

  • Hoe bijzonder is de prestatie voor de persoon of het team
  • Hoe uniek is de prestatie voor de persoon of het team

Uit alle nominaties kiest de jury uiteindelijk per categorie 3 genomineerden. De inwoners van Duiven kiezen hieruit de winnaar. Alle genomineerden worden op social media en tijdens de avond van de Duivense Sportverkiezing in het zonnetje gezet. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de feestelijke avond van de Duivense Sportverkiezing.

Stichting & Bestuur

Onder het motto: “Je hoeft geen spierballen te hebben om een droom te verwezenlijken” is Mathieu Maanders op zoek gegaan naar medestanders, die samen met hem het idee van een Duivense Sportverkiezing uit wilde werken. Die medestanders waren snel gevonden, maar ook kwamen er vele aanbiedingen van (lokale) ondernemers om de Duivense Sportverkiezing werkelijkheid te laten worden.

Geschiedenis

De afgelopen drie jaar resulteerde al deze giften en inspanningen er in dat de Duivense Sportverkiezing niet meer weg te denken is van de evenementenkalender van de Gemeente Duiven. Met ongeveer 250 - 300 aanwezigen en vele nominaties. De avonden staan bol van entertainment, maar bovenal van sport in alle soorten en maten.

Om de Duivense Sportverkiezing ieder jaar wat meer professioneel voor de dag te laten komen, is het initiatief omgedoopt tot een stichting: Stichting Duivense Sportverkiezing. 

Wat maakt de Duivense Sportverkiezing bijzonder?

  • Het gehele evenement wordt mogelijk gemaakt door de bijdrage van de sponsoren en vrienden van de Duivense Sportverkiezing;
  • Iedere sporter krijgt dezelfde kansen om uitgeroepen te worden tot winnaar in één van de categorieën. Het maakt niet uit of het een professional is of een amateur;
  • Er is aandacht voor sporters met een beperking of chronische ziekte en sporters die zich inzetten voor een goed doel;

Bestuur

Het bestuur bestaat uit:

  • Voorzitter: Mathieu Maanders
  • Secretaris: Mathijs van der Linde
  • Penningmeester: Rachel Walraven