Prijssponosor: Fysiospecialisten Duiven

Sinds 2017 bestaat Pigeons on Wheels in Duiven. In korte tijd is het team gegroeid tot een heel gezellig team, met zo een 16 leden, waar nog steeds mensen bijkomen.

In 2018 heeft Pigeons on Wheels al hun eerste toernooi gewonnen in Rosmalen, waarbij onder andere tegen een Belgische club werd gespeeld. Daarnaast staan ze momenteel tweede in de competitie, waar ze sinds dit seizoen mee zijn begonnen. Een mooie prestatie voor een team dat pas net bezig is, met veel leden die tot voor 2017 nog nooit aan rolstoelbasketbal hadden gedaan. Het is een fanatiek, maar sportief team, getuige de prijs van de meest sportieve ploeg (fairplay cup) tijdens wheelchairmania in Amersfoort in september van dit jaar. Hopelijk komen er de komende tijd nog mooie prestaties bij.

Pigeons On Wheels heeft in 2018 op meerdere vlakken laten zien dat dit team de prijs van Aangepast Sportteam 2018 heeft verdiend! In het jaar waarin Basketbalvereniging Pigeons 40 jaar bestaat speelt het rolstoelbasketbalteam van Pigeons voor het eerst in de historie mee voor de prijzen. Op dit moment staat het team tweede in de Nederlandse rolstoelbasketbalcompetitie en het team traint twee keer per week erg hard in het prachtige sportcentrum Triominos. Naast het feit dat team POW erg hard traint hebben ze het onderling erg leuk met elkaar. Na iedere training en na elke wedstrijd eten en drinken de spelers met elkaar en ook binnen de vereniging heeft team POW een vaste plek. Het team is actief met het verzorgen van clinics om op die manier te laten zien hoe gaaf rolstoelbasketbal is. Ook op die manier komen er nog regelmatig nieuwe leden bij en iedereen doet mee! Team POW is momenteel bezig met het opstarten van een rolstoelbasketbalteam voor kinderen. Junior Pigeons On WHEELS. Verder zijn er ook twee sporters aangetreden in het bestuur van Basketbalvereniging Pigeons en ook binnen de activiteitencommissie is een speler van het team aangesloten. Naast het verzorgen van clinics zijn de sporters ook actief bij andere initiatieven zoals collecteren voor maatschappelijke organisaties en andere clubactiviteiten binnen de vereniging. Kortom team Pigeons On Wheels is met recht titelkandidaat voor het aangepast sportteam 2018!